Ús obligatori de mascaretes a les agències immobiliàries en tot moment

Canvi important en la utilització de les mascaretes en l’activitat immobiliària: a partir d’avui ja són obligatòries en tots els espais que es trobin oberts al públic. Per tant, cal que tot el teu equip les porti en tot moment a dins la teva agència.

Ahir a la nit t’avançàvem l’obligatorietat des d’avui d’usar mascaretes en tot moment, independentment de la distància seguretat. Estàvem a l’espera de conèixer l’abast exacte de les mesures i les excepcions, i aquest matí ja s’ha publicat en el DOGC la Resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, on es regulen noves mesures de caràcter sanitari en relació a la obligatorietat de l’ús de la mascareta.

Aquestes noves mesures tenen un impacte directe sobre el nostre col·lectiu, atès que ens obliguen a fer ús de la mascareta, es pugui mantenir o no la distància de seguretat, en els següents casos:
• A la via pública.
• En espais oberts al públic.
• Espais tancats d’us públic o que es trobin oberts al públic.

Si bé es cert que les nostres oficines són espais oberts al públic, entenem que no és el mateix tenir un local comercial a peu de carrer que tenir una oficina a la què s’hi té accés a través de l’escala d’un edifici.

Des del Col·legi i l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya, entenem que, en el cas de local/oficina a peu de carrer, haurem de portar en tot moment mascareta, ja que qualsevol vianant pot entrar lliurement al local/oficina. No obstant, a una oficina a la què s’hi accedeix a través de l’escala de l’edifici, i normalment amb cita prèvia, entenem que no sempre serà necessari (en qualsevol cas, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat i demés mesures de prevenció), donat que es pot exercir un control sobre les persones que entren i, per tant, prendre les mesures de seguretat adients en cada moment.

Us aconsellem que també advertiu d’aquesta obligatorietat en les portes d’accés als vostres locals i/o oficines. Demà us farem arribar un cartell que podreu descarregar i penjar a la vostra agència.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *