S’estableix un mecanisme per a la renegociació i ajornament del pagament de lloguers de locals de negoci

El Consell de Ministres ha aprovat avui un reial decret llei de mesures urgents complementàries per donar suport a l’economia i a l’ocupació, que inclou un nou paquet d’accions per pal·liar els efectes de la crisi causada per la COVID-19 en els àmbits econòmic i fiscal.

Tot i que aquest RDL encara no s’ha publicat al BOE, de manera que podria patir algunes modificacions, aquestes són algunes de les mesures que més afecten els agents immobiliaris:

  • S’amplia la cobertura de la prestació per atur als treballadors acomiadats durant el període de prova d’un nou treball.
  • S’ajusten les bases imposables dels impostos a la situació econòmica, alliberant 1.100 milions d’euros de liquiditat per a les empreses, en particular pimes i autònoms.
  • S’incrementa l’àmbit d’aplicació dels ERTO per causa de força major per cobrir caigudes significatives d’activitat en aquells sectors considerats essencials que també han vist reduïts els seus ingressos.
  • Es prorroga dos mesos el caràcter preferent de la feina a distància, així com el dret d’adaptació de l’horari i reducció de la jornada.
  • S’estableix un mecanisme per a la renegociació i ajornament del pagament de lloguers de locals de negoci.
  • Es redueixen els aranzels notarials per a la novació de crèdits no hipotecaris.

[+] Descarrega aquí el resum de les mesures anunciades avui pel Consell de Ministres

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Newsletter

La Asociación de Agentes Inmobiliarios de Cataluña representa a más

El portal inmobiliario profesional de confianza:
pisos y casas, alquiler y venta