Gerard Duelo desestima reunir-se de nou amb el conseller de Territori i Sostenibilitat a causa de la mala gestió en la confecció de la nova llei de limitació del preu del lloguer

Malgrat tots els nostres esforços per evitar-ho, la proposta de llei per limitar el preu del lloguer s’ha aprovat.

El Govern no ha escoltat la veu experimentada, no només del col·lectiu API, sinó tampoc dels promotors i constructors, administradors de finques, la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona o l’ASVAL, totes dues representants dels propietaris. No ha tingut en consideració cap de les reflexions de la major part dels actors que intervenen al mercat del lloguer, excepte les del Sindicat de Llogaters, en un moviment que sota el nostre punt de vista és certament electoralista.

Per aquest  motiu i, com a mostra del seu rebuig, en Gerard Duelo va decidir no assistir ahir a la reunió a la qual van ser convidats els col·legis d’API i l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, un cop aprovada la llei.

No és una ruptura institucional, ja que va delegar la seva representació en Joan Company, president del Consell de Col·legis d’API de Catalunya, però sí una manera de mostrar el desànim i la desconfiança en el qual molts API de Catalunya hem caigut després de contemplar el comportament i la gestió, de principi a fi, dels màxims dirigents polítics del nostre país amb relació a la proposta de llei sobre la regulació dels lloguers a 60 municipis de Catalunya.

Decebedor.

L’habitatge és una de les necessitats bàsiques de tot ciutadà i, entre tots, hem de garantir que es produeixi en les condicions òptimes i justes per a totes les parts.

Amb la llar no s’hi juga ni tampoc s’hi hauria de fer política. 

Per això, no entenem que s’hagin desatès les nostres reiterades peticions per participar, com a col·lectiu referent en la mediadió immobiliària, en el debat i anàlisi d’una llei que afectarà negativament el mercat i agreujarà l’accés a l’habitatge.

La protecció d’un dret tan preuat com el dret a l’habitatge és una gran responsabilitat en la què hi tenim molt a dir tots els agents que hi intervenim al sector. I lluitarem perquè se’ns tingui en compte en tots els fòrums en els quals aquest dret hi estigui en joc.

Aquí pots llegir la carta que va fer arribar en Gerard Duelo al conseller, així com la nota de premsa que es va enviar ahir a la nit en què informa públicament de la seva decisió i que està tenint bastanta repercussió mediàtica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *