S’amplia la tipologia obres autoritzades

Avui s’ha publicat al BOE la modificació d’una ordre relativa a la suspensió d’obres en edificis existents, publicada el passat 12 d’abril, per a “incloure, dins de les obres exceptuades de la suspensió, les que es realitzin en locals, habitatges o altres zones delimitades de l’edifici no habitades o a les que no tinguin accés els residents mentre durin les obres, sempre que es compleixin les condicions establertes en aquesta ordre. Així mateix, mitjançant aquesta modificació es permetrà l’accés a zones no sectoritzades de l’edifici, per a la realització de les operacions puntuals de connexió amb les xarxes de serveis de l’edifici que siguin necessàries per a escometre les obres 

En conseqüència s’autoritzen aquelles obres en què:

  • Pel tipus d’intervenció, per les circumstàncies de sectorització de l’immoble o de delimitació d’espais i recorreguts de circulació, no es produeixi cap interferència amb les persones no relacionades amb l’activitat de l’obra.
  • Obres en locals, habitatges o altres zones delimitades de l’edifici no habitades, o a les que no tinguin accés els residents mentre durin les obres, sempre que es compleixin totes les condicions següents:
    • Es limiti la circulació de treballadors i materials per a zones comuns no sectoritzades, i s’adoptin totes les mesures oportunes per evitar, durant el desenvolupament de la jornada, el contacte amb els veïns de l’immoble.
    • L’accés i sortida d’aquests locals, habitatges o zones es produeixi a l’inici ia la finalització de la jornada laboral.
    • Els treballadors adoptin les mesures de prevenció i higiene davant de la COVID-19 indicades per les autoritats sanitàries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *