S’estableix un mecanisme per a la renegociació i ajornament del pagament de lloguers de locals de negoci

El Consell de Ministres ha aprovat avui un reial decret llei de mesures urgents complementàries per donar suport a l’economia i a l’ocupació, que inclou un nou paquet d’accions per pal·liar els efectes de la crisi causada per la COVID-19 en els àmbits econòmic i fiscal.

Tot i que aquest RDL encara no s’ha publicat al BOE, de manera que podria patir algunes modificacions, aquestes són algunes de les mesures que més afecten els agents immobiliaris:

  • S’amplia la cobertura de la prestació per atur als treballadors acomiadats durant el període de prova d’un nou treball.
  • S’ajusten les bases imposables dels impostos a la situació econòmica, alliberant 1.100 milions d’euros de liquiditat per a les empreses, en particular pimes i autònoms.
  • S’incrementa l’àmbit d’aplicació dels ERTO per causa de força major per cobrir caigudes significatives d’activitat en aquells sectors considerats essencials que també han vist reduïts els seus ingressos.
  • Es prorroga dos mesos el caràcter preferent de la feina a distància, així com el dret d’adaptació de l’horari i reducció de la jornada.
  • S’estableix un mecanisme per a la renegociació i ajornament del pagament de lloguers de locals de negoci.
  • Es redueixen els aranzels notarials per a la novació de crèdits no hipotecaris.

[+] Descarrega aquí el resum de les mesures anunciades avui pel Consell de Ministres

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *