Què pot fer una agència immobiliària a partir de demà

Com ja deus saber, s’ha prorrogat l’estat d’alarma declarat pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, fins a les 00:00h del diumenge 26 d’abril de 2020.

Això vol dir que:

  1. Ha finalitzat el termini relatiu al permís retribuït recuperable, de caràcter obligatori, previst entre els dies 30 de març i el 9 d’abril de 2020, ambdós inclosos, que preveu el Reial decret llei 10/2020, de 29 de març. Sent així, els treballadors s’han de reintegrar als seus llocs de treball sempre que no sigui possible el teletreball i respecte d’aquelles activitats que no s’hagin vist afectades de forma directa per la suspensió decretada a l’inici de l’estat d’alarma.
  2. Si bé es pot seguir amb el teletreball i el treball a porta tancada, queda prohibida l’obertura al públic i l’atenció als teus clients de forma presencial, inclosa la celebració de reunions a porta tancada.
  3. A hores d’ara, és responsabilitat de l’empresa adoptar les mesures necessàries per evitar el contagi de les persones, inclosos els teus treballadors, motiu pel qual cal que, en el cas que decideixis iniciar la teva activitat a porta tancada, adoptis les mesures necessàries per evitar el contagi, establir les distàncies de seguretat entre ells i evitar la concentració dins de les dependències laborals. A aquests efectes, et recordem l’article 21 de la Llei de prevenció de riscos laborals.

En aquest sentit, també, en el següent vídeo publicat per Pimec, a la qual el col·lectiu API es troba adscrita, trobaràs recomanacions sobre les mesures de prevenció de contagi que hauràs adoptar si decideixes treballar a porta tancada.

A més, et deixem aquest document amb informació addicional sobre les restriccions relatives a la mobilitat de les persones, elaborat pel departament de protecció civil de la Generalitat de Catalunya, i un inforrme molt detallat de Consell de Relacions Laborals de Catalunya sobre com actuar en l’àmbit de l’empresa en relació al COVID-19.

Lamentem els inconvenients que la situació et pugui ocasionar, però el compromís i responsabilitat de tots davant aquesta situació és fonamental per recuperar la normalitat el més aviat possible i de la forma més adequada. Ànims!


ET SEGUIM ATENENT A DISTÀNCIA

En compliment de l’acord de pròrroga acordat pel Congrés dels Diputats el passat dia 9 d’abril, les oficines del Col·legi i de l’Associació romandran tancades fins al proper 27 d’abril, llevat que per raons sanitàries resulti necessari establir una nova pròrroga. No obstant això, el sistema de teletreball iniciat el passat 16 de març segueix operatiu, de tal manera que, excepte les actuacions presencials, els serveis seguiran estant operatius de forma telemàtica i/o telefònica.Aquesta decisió i limitació en l’atenció presencial, malgrat tot, no ens impedirà posar en marxa el sistema de teletreball, tal com el Reial Decret aconsella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *