Es podran realitzar juntes de propietaris telemàtiques i prendre acords sense reunió

El passat 28 de març es va publicar al DOGC el Decret Llei 10/2020, de 27 de març, pel qual s’estableixen noves mesures extraordinàries per fer front a l’impacte sanitari, econòmic i social del COVID-19, que inclou un capítol (el IV) sobre  “Mesures relatives a les persones jurídiques de dret privat, juntes de propietaris en règim de propietat horitzontal i a les cooperatives catalanes”.

L’article 4, que es considera vigent des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i fins a la seva finalització, afecta directament a l’exercici de la teva activitat, per la qual cosa et resumim els punts més importants:

Queden suspesos des de l’aprovació de l’estat d’alarma i no es reprendrà el seu còmput fins que aquest no finalitzi, els següents terminis legals/estatutaris:

  1. Els previstos per a la reunió dels òrgans col·legiats de les persones jurídiques de dret privat català i societats cooperatives.
  2. Els relatius a l’elaboració, aprovació i presentació dels comptes anuals i altres documents exigibles.
  3. Els que afecten a les convocatòries i reunions de les juntes de propietaris en les comunitats  en règim de propietat horitzontal.

Aquelles reunions, previstes en els apartats 1 i 2 anteriors, convocades amb anterioritat a l’estat d’alarma i previstes amb posterioritat a aquest, podran ser ajornades o modificades (lloc; mitjà; dia; hora). Les reunions ajornades o que no s’han pogut celebrar per l’estat d’alarma s’hauran de tornar a convocar dins del mes següent a la data d’aixecament de l’estat d’alarma.

No obstant, en cas que els esmentats ens jurídics disposin de mitjans de videoconferència o d’altres similars, d’acord amb l’article 312-5.2 del Codi Civil de Catalunyaes podran celebrar les reunions encara que estatutàriament no estigui prevista aquesta facultat. En el mateix sentit, podran actuar els òrgans de govern i llurs comissions delegades, sempre que així ho decideixi el president o que ho sol·licitin almenys 2 membres. A més, en el marc de les comunitats de propietaris, es permet l’adopció d’acords sense reunió, i a instància de qui presideix la Junta, si es compleixen els requisits de l’article 312-7 del Codi Civil de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *