El Consell de COAPI d’Espanya no veu motiu d’alarma a la investigació de la CNMC sobre intermediaris immobiliaris

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va obrir el dia 19 de febrer un expedient sancionador a set empreses del sector immobiliari per possibles pràctiques restrictives de la competència que apunten a una presumpta coordinació entre les set companyies per pactar preus i condicions comercials, segons investigacions realitzades per la pròpia entitat.

Davant l’alarma social creada per la difusió d’aquesta informació, el Consell de Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària d’Espanya ha decidit emetre una nota de premsa signada pel seu president, Gerard Duelo, per exposar la seva visió al respecte i que pots llegir aquí íntegrament.

NOTA DE PREMSA
Davant la publicació de la notícia en premsa relativa a certes actuacions inicials d’un expedient obert a algunes empreses del sector immobiliari per la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) per presumptes actuacions o pràctiques que podrien afectar el preu dels honoraris d’intermediació o en els preus de l’habitatge (segons han afegit en alguns mitjans), les institucions que actualment represento desitgem manifestar-nos.

Dins del més absolut respecte a les actuacions iniciades i tot esperant quines siguin finalment les consideracions jurídiques que es facin en ferm, volem traslladar a l’opinió pública que no hi ha cap motiu d’alarma general en tractar-se de casos molt particulars, no tenint per altra part cap coneixement de l’existència generalitzada de les pràctiques denunciades.

En relació a les consideracions aparegudes a la premsa sobre l’ús interessat d’algoritmes per tal d’incidir en el preu de l’habitatge, des de la nostra perspectiva creiem que són equívoques, si no absurdes, atès que no aportarien cap benefici ni als operadors, ni a consumidor.

Sobre les consideracions sobre els honoraris d’intermediació, en tot cas ens pronunciarem en el moment en què les diligències iniciades avancin i coneguem amb més detall les acusacions.

Des del Consell General de Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària d’Espanya, així com, des de moltes altres federacions i associacions immobiliàries amb les que ara mateix estem configurant la unió en una gran CONFEDERACIÓ NACIONAL, i en base al nostre principi de màxima transparència i de defensa al consumidor, usuari dels nostres serveis, volem llançar un missatge de tranquil·litat, presumpció d’innocència i de respecte per a totes les parts involucrades davant les actuacions iniciades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *